Cighir in prapur este o alternativa a clasicului drob de miel, la care se foloseste carne de porc si de vita. Ficatul de porc l-am spălat şi l-am ţinut în lapte crud, cam o oră.
Cighir in prapur este o alternativa a clasicului drob de miel, la care se foloseste carne de porc si de vita. Ficatul de porc l-am spălat şi l-am ţinut în lapte crud, cam o oră. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite şi l-am pus la fiert.
Splina, inima şi limba de vită le-am pus la fiert, separat, în oala minune cam o oră. De regulă limba este fiartă cînd se desprinde pieliţa de deasupra cu mare uşurinţă pornind de la vârf.
Rinichiul l-am spălat foarte bine şi l-am tăiat pe canale şi l-am trecut de câteva ori prin jet puternic de apă rece. L-am pus apoi la fiert în apă cu două linguri de oţet.
Când toate au fost gata fierte, le-am tocat mărunt în robotul de bucătărie, dar se pot da, foarte bine, şi prin maşina de carne.
Tocătura am amestecat-o cu un ou crud, ceapa tocată mărunt şi călită în puţin ulei, smântâna, pătrunjelul proaspăt tocat şi condimentele.
Apoi am uns cu unt o tava de chec şi am aşezat frumos şi cu grijă, pentru a nu se rupe, prapurul, lăsând marginile peste tavă, pentru putea acoperi compoziţia. În acesta am pus apoi o parte din tocătură, am aşezat în rând cele 3 ouă fierte tare, apoi restul de compoziţie după care am acoperit totul cu marginile prapurului.
Am uns cu puţin gălbenuş de ou şi am data totul în cuptorul încins, cam 40-50 minute.
Cighir in prapur a fost foarte delicios... chiar dacă nu am avut un drob de miel, tradiţional de Paşte.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Alinutza.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii