Cosulete cu crema de branza si leurda

Fragede, cremoase, de efect pentru o masa festiva, aceste cosulete aperitiv se fac usor si din ingrediente necostisitoare.

Portii
16
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu crema de branza si leurda

Ingrediente

  • Aluat:
  • 220-240 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 80 gr unt
  • 1 lingura seminte de chimen
  • Umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri unt moale
  • 1/2 legatura de leurda
  • sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare

Pentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreuna cu sarea si chimenul. Dam cateva pulsatii robotului, atat cat sa se amestece ingredientele. Adaugam oul si untul cubulete, pornim robotul si lasam pana se formeaza un aluat putin legat. Daca nu are consistenta dorita, mai adaugati putina apa rece sau faina, in functie de necesitati. Puneti aluatul in folie de plastic si dati la frigider pentru 30 minute. Rasturnati aluatul pe masa de lucru usor infainata si decopati cercuri cu o forma rotunda. Le puneti in forme de briose sau forme mici de tarte, depinde ce aveti si ce forma doriti sa va iasa. Intepati cu o furculita aluatul din loc in loc. Dam formele la cuptorul incins la 180 grade C pentru 15-18 minute.

Pentru crema de branza: mixam branza pana se desface bine si devine cremoasa. Adaugam treptat smantana si untul mixand de fiecare data. Se adauga sare si piper dupa gust. Leurda spalata si zvantata, se rupe in bucati mai mici, se pune intr-un mojar cu un praf de sare si se piseaza bine pana obtinem o pasta. Se adauga la crema de branza si se amesteca. Se da la frigider pentru 1 ora, se pune crema de branza intr-un pos si se umplu cosuletele. Se pastreaza la frigider si se servesc ca aperitiv. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide