O reteta simpla de cozonac de post
1. Pune intr-un castron faina, un praf de sare si coaja rasa de portocale. Adauga drojdia uscata. Nu etse nevoie sa o dizolvi. Daca folosesti drojdie proaspata, poti sa o amesteci cu o lingurita de zahar pana devine lichide si apoi o pui peste faina.
2. Amesteca zaharul cu sucul de portocale si incalzeste-l putin, cat se se dizolve zaharul si poti tine lejer degetul in amestec, sa nu fie fierbinte!
3. Pune sucul de portocale cald si amesteca usor, incorporand faina
4. Adauga ulei putin cate putin si framanta aluatul 10 minute pana devine pufos si nu se mai lipeste de maini
5. Unge un castron cu ulei, pune bila de aluat si lasa-l in loc cald 1 ora, 1 ora jumatate, pana creste si isi dubleaza volumul. Este posibil sa creasca mai greu, pentru ca nu are lapte si oua. Il poti pune in cuptorul electric la 40 de grade ca sa nu stai cu grija.
6. Pregateste crema de cacao: amesteca zaharul cu cacao si ulei si incorporeaza bine
7. Imparte aluatul in patru si intinde prima foaie rotunda direct pe hartia de copt si transfer-o apoi in tava de aragaz 8. Unge-o cu crema de cacao, presara nuca si stafide, intinde a doua foaie si pune-o deasupra. Unge din nou cu cacao, nuca, stafide, iar foaie, iar umplutura si pune
9. Pune un pahar in mijloc, cu gura in jos si cresteaza cu cutitul sus, jos si in laterale, apoi inca o data si inca o data pana obtii 16 petale
10. Rasuceste-le cu grija, doua cate doua, in exterior, de doua ori, formand petalele florii.
11. Acopera tava cu un prosop si mai lasa-l sa creasca la loc cald, inca 30 de minute
12. Unge cozonacul cu putin ulei, apoi pune-l in cuptorul incalzit la 180 de grade si lasa-l 30 de minute sa se coaca, pana se rumeneste frumos deasupra
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiCa tot e vremea lor....., poate fi un pranz delicios!
Dovlecei umpluti, la cuptorIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii