Crema de zahar ars cu capsuni si kumquats

Un desert al copilariei mai aromat si parfumat !

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Crema de zahar ars cu capsuni si kumquats

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 150 g zahar (pentru siropul de zahar ars)
  • * 100 g zahar
  • * 500 ml lapte
  • * 1 pastaie de vanilie
  • * coaja de la 1 portocala
  • * capsuni pentru decor
  • * kumquats

Mod de preparare

Se topesc 150 g zahar intr-o craticioara cu o lingura de apa pana cand zaharul este topit si incepe sa aiba o culoare maronie.

Se toarna caramelul in vase termorezistente in mod egal.

Separat se bat bine ouale cu 100 g zahar si laptele. Se adauga coaja de portocala si se amesteca bine.

Se toarna compozitia peste caramelul din vasele mici. Se pun vasele intr-o tava mare, se adauga apa fierbinte in tava cat sa ajunga pana la jumatatea vaselor (pe exterior).

Se baga totul in cuptorul incins pentru 40-45 minute. Cand este gata, crema de zahar ars se lasa putin sa se tempereze, apoi se pune la frigider pentru 2 ore inainte de servire.

Crema de zahar ars se serveste rece, cu siropul din tava si decorata cu capsuni si kumquats taiate felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci