Drobul de ghebe si oua de prepelita este varianta ideala de drob pentru cei care nu consuma carne, fiind la fel de gustos si satios.
Ghebele se curata si se spala in mai multe ape, apoi se fierb in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se taie bucati mai mici.
Legumele se spala si se taie marunt iar ouale de prepelita se fierb.
Intr-o tigaie incinsa cu ulei se calesc putin ghebele cateva minute (pana cand nu mai lasa apa), apoi se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se adauga ghebele, legumele, ouale de prepelita, sare, piper si se amesteca foarte bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga jumatate din amestecul de mai sus .
Se pun ouale de prepelita fierte si se completeaza cu restul de compozitie.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 40-45 minute.
Se taie felii dupa ce s-a racit.
Drobul de ghebe si oua de prepelita se serveste rece, pe platourile de Paste, alaturi de alte cruditati si/sau aperitive.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde
Comentarii