Drob de ghebe si oua de prepelita

Drobul de ghebe si oua de prepelita este varianta ideala de drob pentru cei care nu consuma carne, fiind la fel de gustos si satios.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Drob de ghebe si oua de prepelita

Ingrediente

  • 700 g ghebe
  • 20 oua prepelita
  • 5 oua de prepelita fierte
  • 1 praz
  • 3 ardei galbeni
  • 3 ardei kapia
  • 4 morcovi fierti
  • ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Ghebele se curata si se spala in mai multe ape, apoi se fierb in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se taie bucati mai mici.
Legumele se spala si se taie marunt iar ouale de prepelita se fierb.
Intr-o tigaie incinsa cu ulei se calesc putin ghebele cateva minute (pana cand nu mai lasa apa), apoi se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se adauga ghebele, legumele, ouale de prepelita, sare, piper si se amesteca foarte bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga jumatate din amestecul de mai sus .
Se pun ouale de prepelita fierte si se completeaza cu restul de compozitie.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 40-45 minute.
Se taie felii dupa ce s-a racit.


Drobul de ghebe si oua de prepelita se serveste rece, pe platourile de Paste, alaturi de alte cruditati si/sau aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori