Drobul de legume este excelent pentru iubitorii de legume si poate fi facut mai ales in perioadele de post din an.
Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la fiert. Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari, ceapa se taie marunt, ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime. Verdeata se taie fin. Am pus ceapa si morcovul la calit in vreo 3 linguri de ulei, la care am tot adaugat treptat putina apa calda. Cand au inceput sa se inmoaie, am adaugat dovlecelul si am continuam calirea. Cand legumele au fost calite, le-am dat deoparte si le-am lasat sa se raceasca. Cand s-au racit le-am amestecat cu orezul si soia fierte, cu mazarea si verdeata. Intrucat nu am avut tava de chec, l-am pus intr-o tava in care fac de regula prajituri, folosind hartie de copt ca sa fiu sigura ca il scot fara probleme, si l-am introdus in cuptorul incalzit in prealabil.
Drobul de legume se serveste cald.
Reteta de drob de legume a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Lorellei.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii