Drob de miel si hribi invelit in bacon

Nelipsit de pe masa de Paste este drobul de miel.

Portii
16
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Drob de miel si hribi invelit in bacon

Ingrediente

  • * 500 g organe de miel
  • * 200 g hribi
  • * 8 oua
  • * 2 legaturi ceapa verde
  • * 2 morcovi fierti
  • * 2 gogosari in otet
  • * 2 oua de prepelita fierte
  • * 1 legatura patrunjel verde
  • * ienibahar
  • * oregano
  • * sare
  • piper
  • * bacon

Mod de preparare

Organele de miel se pun la fiert in apa rece, impreuna cu cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, timp de 35- 40 minute.

Separat punem la fiert in apa cu sare morcovii curatati.

Punem la fiert si cele doua oua.

Dupa ce au fiert maruntaiele, se lasa sa se racesca, apoi se dau prin robot sau se toaca marunt.

Hribii se oparesc, se scurg de apa si se dau prin robot.

Intr-un bol mai mare punem carnea tocata, hribii tocati, apoi adaugam ceapa verde, morcovii, gogosarii tocati marunt si amestecam bine.

Adaugam ouale batute bine, ienibaharul zdrobit, oregano, sarea, piperul si omogenizam foarte bine compozitia.

Intr-o tava intindem feliile de bacon, apoi adaugam compozitia, printe compozitie punem si ouale de prepelita fierte si strangem foarte bine.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 grade C, timp de 50 minute pana cand se rumeneste usor.

Dupa ce s-a copt, scoatem drobul din cuptor si se lasa la racit in forma.

Cand e complet rece, se scoate din tava,  se feliaza si se poate servi.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!