Drob de pui

Am pus ficatul sa fiarba inabusit in 2 linguri de ulei. Am pus si pipotele si inimile, pieptul, morcovul, pastarnacul la fiert. Am pus si orezul la fi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Drob de pui

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui
  • 1 tavita inimi si pipote de pui
  • 1 piept de pui
  • 1 leg ceapa verde
  • 1 ceapa si jumatate rosie
  • 1 leg usturoi verde
  • ceasca orez
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1, 1/2 leg patrunjel
  • marar uscat
  • 8 oua crude
  • 1 ou
  • o lg faina pt crusta de deasupra

Mod de preparare

Pentru drobul de pui am pus ficatul sa fiarba inabusit in 2 linguri de ulei. Am pus si pipotele si inimile, pieptul, morcovul, pastarnacul la fiert. Am pus si orezul la fiert (dar nu l-am mai tras in poza). Am spalat si toacat foarte marunt ceapa, usturoiul si verdeata. Dupa ce a fiert ficatul l-am mixat apoi l-am amestecat cu ceapa,usturoiul, verdeata, 6 oua crude si sare dupa gust. Am impartit compozitia in 2 si una am amestecat-o cu piepul mixat, morcovul dat pe razatoarea mica, un ou si jumatate din orezul fiert iar cealalta jumatate cu pastarnacul, restul de orez, un ou si pipotele cu inimi mixate. Am uns tava cu unt am pus o parte din prima compozitie (cu piept)facand un sant pe mijloc, loc in care am pus cealalta compozitie (cu pipote), apoi am pus iar pima compozitie, am nivelat, am pus oul batut cu faina si am presurat deasupra verdeturi uscate. Am dat la cuptor la foc moderat pana s-a rumenit. Am pregatit tava ca de sarbatoare (cu salata verde si ridichi) si am asezat drobul.


Pofta buna! Reteta Drob de pui a fost propusa de DOITILI pe forum culinar.ro Alte retete de drob gasiti aici: Drob, Drob de miel , Drob din pate si ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide