Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Este o reteta usor de facut si foarte gustoasa!

Portii
2
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Ingrediente

  • Ingrediente pentru drob: 300 g ficat de pui 300 g pipote de pui 300 g inimi de curcan 1 foaie foietaj 75 g unt 9 ouă piper şi delicat după gust 2 chite de mărar proaspăt 2 cepe mari 2 chite ceapă verde 2 c

Mod de preparare

Dupa ce am spalat maruntaiele, le punem la fiert timp de 20 minute: ficatul intr-o craticioara, iar pipotele si inimile impreuna. Cand au fiert, scurgem apa si le lasam sa se raceasca. Fierbem 2 oua si le lasam si pe acestea sa se raceasca. Curatam cele 2 cepe si le calim, apoi dam tigaia la o parte. Dam ficatul de pui, pipotele si inimile fierte prin masina de tocat carne. Peste acestea adaugam ceapa calita, cele 7 oua, mararul tocat marunt; piper si delicat dupa gust. Curatam usturoiul si il zdrobim ca pentru mujdei, apoi il adaugam la compozitia de mai sus si amestecam totul foarte bine. Ungem o tava de cozonac si punem in ea hartie de copt (puteti folosi o cratita in loc de acesta tava). Luam foaia de foietaj si o intindem cu facaletul, obtinand o foaie foarte subtire, pe care o punem peste hartia de copt din tava, lasand din ea sa atarne peste marginile tavii. Peste foaia de foietaj, punem din compozitie, cam pana la jumatatea tavii. Curatam cele 2 oua fierte si le punem deasupra compozitiei din tava, apoi umplem tava, lasand-o goala de doua degete. Acoperim drobul cu foietajul ramas afara din tava si-l ungem cu galbenus de ou. Introducem tava la cuptor, la foc potrivit si lasam sa se coaca. Cand s-a rumenit, facem proba cu scobitoarea si daca compozitia nu se lipeste de scobitoare, scoatem tava din cuptor, lasand drobul sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, il putem taia si servi cu mustar, salata bulgareassca, muraturi, salata de cruditati etc. Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
5
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Parteneri
Crap la cuptor
Bucataras.RO

Crap la cuptor

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sylvia https://www.bucataras.ro/retete/pastrav-la-cuptor-72724.html, careia...

Crap la cuptor
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!