Este o reteta usor de facut si foarte gustoasa!
Dupa ce am spalat maruntaiele, le punem la fiert timp de 20 minute: ficatul intr-o craticioara, iar pipotele si inimile impreuna. Cand au fiert, scurgem apa si le lasam sa se raceasca. Fierbem 2 oua si le lasam si pe acestea sa se raceasca. Curatam cele 2 cepe si le calim, apoi dam tigaia la o parte. Dam ficatul de pui, pipotele si inimile fierte prin masina de tocat carne. Peste acestea adaugam ceapa calita, cele 7 oua, mararul tocat marunt; piper si delicat dupa gust. Curatam usturoiul si il zdrobim ca pentru mujdei, apoi il adaugam la compozitia de mai sus si amestecam totul foarte bine. Ungem o tava de cozonac si punem in ea hartie de copt (puteti folosi o cratita in loc de acesta tava). Luam foaia de foietaj si o intindem cu facaletul, obtinand o foaie foarte subtire, pe care o punem peste hartia de copt din tava, lasand din ea sa atarne peste marginile tavii. Peste foaia de foietaj, punem din compozitie, cam pana la jumatatea tavii. Curatam cele 2 oua fierte si le punem deasupra compozitiei din tava, apoi umplem tava, lasand-o goala de doua degete. Acoperim drobul cu foietajul ramas afara din tava si-l ungem cu galbenus de ou. Introducem tava la cuptor, la foc potrivit si lasam sa se coaca. Cand s-a rumenit, facem proba cu scobitoarea si daca compozitia nu se lipeste de scobitoare, scoatem tava din cuptor, lasand drobul sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, il putem taia si servi cu mustar, salata bulgareassca, muraturi, salata de cruditati etc. Pofta mare!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii