Am zis sa ma desprind de traditional si sa imbin coastele ( preferatele mele) cu drobul de Paste
Mai intai punem la fiert ficatul de porc si de pui. Dupa ce a fiert il scoatem din apa si il lasam la racit. Ne apucam sa curatam ceapa, usturoiul, le spalam si le tocam. Alegem patrunjelul si mararul, le spalam si le tocam marunt, la fel procedam si cu leurda.Carnatii de Plescoi ii taiem bucatele mici si ii prajim putin, cat sa-si schimbe culoarea. Punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam ulei cca 100 ml si apoi punem ceapa, usturoiul si leurada si le calim, la final adaugam mararul si patrunjelul si mai lasam circa 5-6 min pe foc, sa se inmoaie. Taiem ficatul si de porc si de pui in cubulete mici, adaugam carnatul prajit, apoi verdeturile calite, omogenizam si potrivim de sare si piper. Batem bine 6 oua apoi le incorporam in amestetul pentru drob. Coastele de porc le-am taiat in asa fel incat sa incapa intr-o forma de tort cu diametrul de 18 cm, dupa ce le-am taiat le-am spalat si sters cu un servet, le-am sarat si piperat, apoi le-am prajit un pic pe o parte si pe alta. Am tapetat cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 18 cm, am decupat din aluatul foitaj un rotund cu diametrul formei, l-am asezat in forma de tort, pe margini am pus coastele,am adaugat umplutura,am asezat 5 oua fierte si apoi am umplut pana sus cu umplutura de drob.
Deasupra am format un grilaj din aluat foitaj. Restul de foitaj l-am impartit in 8 si am asezat in formele de silicon, am pus umplutura si cate un sfert de ou, deasupra umplutura. Am copt prima data forma de tort, cca 45 min la foc mediu, ca sa nu se arda aluatul de deasupra am asezat o hartie de copt. Apoi am copt si formele de silicon, cca 25 min.le-am scos din cuptor si le-am asezat pe platou. Vom servi in ziua de Paste.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatPentru a obține o carne de porc fragedă și delicioasă vă recomand să o fierbeți în bere. Cu siguranță...
Piept de porc fiert in bereDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii