Friptura de miel

O reteta traditionala pentru zilele pascale

Portii
10
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel

Ingrediente

  • 3 kg carne de miel
  • 4 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita de piper boabe
  • foi de dafin
  • ierburi aromate
  • 300 ml vin
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se portioneaza carnea si se pune intr-un vas, peste carne se adauga sare, piper boabe, ierburi aromate, foi de dafin, ceapa taiata felii, usturoiul felii fine, vinul, se amesteca bine si se lasa cel putin 12 ore la marinat, dupa care se pune in tava, se pune o folie de aluminiu deasupra si se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand carnea se patrunde bine, dupa care se ia folia de pe friptura si se mai lasa pret de cateva minute sa se rumeneasca frumos. Se serveste cu mamaliguta calda si gogosari in sos. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Poale-n brau (branzoaice)
4
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Desert fursecuri inimoase
Bucataras.RO

Desert fursecuri inimoase

M-am pricopsit cu o raceala de poveste si trag de mine sa stau pe linia de plutire....cum imi plac provocarile si nu le...

Desert fursecuri inimoase
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori