O friptura de miel aromata, cu multe ierburi, servita alaturi de un sos pe baza de vin si un gratin pe baza de legume.
O friptura preparata depinde foarte mult de calitatea ingredientelor alese. Tocmai de aceea, iti recomandam produsele din Carmangeriile Selgros. Pentru raioanele de carmangerie, Selgros colaboreaza doar cu furnizori alesi pe spanceana. Astfel, materia prima folosita este riguros si atent selectionata, astfel incat sa corespunda celor mai inalte standarde de calitate si siguranta alimentara. Toate produsele fabricate in carmangeriile proprii primesc un numar de lot in baza caruia reprezentantii Selgros stiu intotdeauna, cu exactitate, ce cantitati s-au produs, ce ingrediente s-au folosit, de unde provin acestea.
Te provocam sa prepari o friptura de miel a la Chef Cezar, care cu siguranţă va avea succes.
Mod de preparare:
Crestezi foarte bine pulpa de miel, ca pentru rulada. O bati cu folie, ca sa nu-i rupi fibra. O intorci pe partea cealalta, astfel incat partea batuta sa ramana la exterior. Pui pe pulpa astfel preparata un pat de rozmarin, cimbru, salvie, ceapa verde, usturoi si morcov dat pe razatoare. Rulezi carnea cu verdeturile in interior si legi cu sfoara de bucatarie. Intr-o tigaie, rumenesti rulada in ulei de masline, pana ii dai crusta, dupa care introduci la cuptor timp de 25-30 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incalzit la 200 de grade Celsius. Presari sare si piper pe friptura cand o scoti de la cuptor. Cartofii si pastarnacul se taie felii subtiri si se aseaza straturi, alternandu-le, in cercuri de inox, cu decor de dovlecel si morcovi. Ca si liant se va folosi smantana lichida. La final se presara parmezan si se vor coace timp de 25 minute, in cuptorul fierbinte (190 grade). "Jiul" ramas de la rumenirea carnii, in care adaugi vin rosu si putina supa de legume va fi lasat sa scada si va fi sosul ce va insoti aceasta friptura.
Selgros si Chef Cezar Munteanu iti ureaza spor la gatit si pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii