Retete de pasti

Reteta Muschi de porc cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
gatire reteta 50m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 21-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Un preparat festiv pentru masa de sarbatori!!

ingrediente

4 portii

   un muschiulet mic de porc(iepuras)
   300 g ciuperci proaspete
   1 ceapa rosie
   5-6 felii de jambon
   sare
   1 lingurita de amestec de condimente uscate(oregano
   cimbrisor
   piper
   dafin
   maghiran)
   1 lingurita de legume deshidratate fara sare
   1 rodie
   ulei de masline
   1 pahar de vin rosu
   1 lingurita de miere
   1 lingura de suc de lamaie(otet)
   2-3 catei de usturoi
   1 legatura de marar verde
   cateva crengute de oregano verde

mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt, ciupercile curatate si spalate se taie in bucati mai mari (ciupercute mai mici taiate cu tot cu piciorus in feliute mai groase) si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, se sareaza si condimenteaza dupa gust si se da de pe foc si se adauga mararul verde taiat marunt.
Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se festoneaza la capete si pe latura lunga si mai groasa se taie cu lama unui cutit, un buzunar care sa nu strapunga capetele si latura netaiata. Se intinde cu grija cu un ciocan de snitele, se sareaza un pic si se umple cu ciupercile calite. Se prinde taietura cu 2 scobitori de bambus. Se imbraca cu jambonul crud si afumat, asezand partea prinsa cu scobitori, pe fundul tavii in care asezam muschiul. Stropim cu ulei de masline deasupra, dam un praf de sare, condimentam, presaram legume deshidratate, feliem usturoiul deasupra, adaugam apa si jumatate din vin, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 40 de minute.

Pregatim sosul de rodie astfel: calim iute intr-un strop de ulei de masline fructele mici de rodie si adaugam mierea de albine amestecand usor. Turnam restul ramas de vin rosu si lasam sa fiarba la foc mic pana scade, apoi adaugam sucul de lamaie, mai lasam un pic sa clocoteasca si oprim focul, lasand sa se raceasca.
Dupa cca. 40 de minute desfoliem tavita si mai lasam cca 10 minute, la foc mic sa se rumeneasca un pic jambonul. Se serveste feliata stropita cu sos dulce acrisor de rodie.
Pofta buna!

Incearca si Placinta taraneasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu umplutura de ciuperci si sos de rodie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.