O reteta de nuci foarte gustoasa!!! Imi aduc aminte mereu de copilarie, de aceea o prepar destul de des, mai ales de sarbatori!
Pentru aluat:
Untul il mixam impreuna cu zaharul pudra, pana formam o crema, adaugam ouale pe rand, unul cate unul, pana le omogenizam si pe acestea, adaugam si sarea, iar la sfarsit, amestecam praful de copt cu faina si le adaugam treptat in compozitie, pana formam un aluat usor de modelat si nelipicios. Formam bilute de cca. 5g sau in functie de marimea formei pe care o aveti: le asezam frumos in forma de nuci pe care am uns-o cu ulei si le punem pe ochiul aragazului pentru cca. 2 minute, intorcandu-le din 30 in 30 de secunde. Asa procedam pana terminam tot aluatul.
Pentru crema:
Maruntim biscuitii, nucile si bucatele sau firimiturile de nuci pe care le-am curatat inainte, dandu-le o forma frumoasa ( ne ajutam de un cutit). Intr-un bol punem cele 3 ingrediente maruntite, cacaua, zaharul pudra, ciocolata topita, romul si laptele, putin cate putin, pana formam o crema, nici moale dar nici foarte tare. Umplem cojile de nuci: pe fiecare jumatate punem putina crema si unim cu alta jumatate umpluta si aceasta cu crema. Asa procedam pana terminam cojile, dar si crema. Pudram cu zahar pudra!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii