Retete de pasti

Reteta Pasca

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:35m 
gatire reteta 40m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 18-04-2017
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat cu branza de vaci, reteta video"
 
Pasca cu branza dulce, stafide si coaja de portocala

ingrediente

12 portii

   3 oua
   25 g drojdie
   3 linguri zahar
   100 ml lapte caldut
   1 varf lingurita cu sare
   putina apa calduta pentru maia
   faina cat cuprinde
   100 ml ulei
pentru crema de branza:
   500 g branza dulce
   5 linguri zahar,
   4 linguri smantana
   3 oua
   Coaja de portocala la borcan si stafide
   1 galbenus pentru uns.

mod de preparare

Cantitatea este suficienta pentru o pasca de 25 x 25cm.

Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute. Apoi se adauga restul de zahar, ouale, un varf de lingurita cu sare, laptele caldut si faina cat cuprinde. Se framanta bine, incorporand si uleiul, apoi se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Pentru crema de branza: intr-un castron se amesteca bine branza dulce cu zaharul, ouale si smantana. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde bine coca. Aceasta se asaza in tava pe foaie de copt, avand grija sa ridicam usor marginile cu degetele. Se umple cu crema de branza. Se presara stafide si coaja de portocala. Eu am pus doar pe jumatate de pasca stafide, pentru ca nu toata lumea le agreeaza :) Se aranjeaza marginile, se unge cu 1 galbenus de ou batut bine si se da la cuptorul incins, la foc mic, pana se rumeneste (cam 40 de minute). Pofta Buna!

Incearca si Carne de miel marinata cu cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.