Anul acesta am pregătit pască împletită cu brânză dulce, într-un mod diferit de ce am mai pregătit altă dată. A ieşit peste aşteptările mele, am rezistat cu greu să nu ciugulesc din ea până a doua zi, iar felul cum s-a bucurat naşa mea de ea când i-am dăruit-o m-a bucurat şi mai tare.
Mod de preparare:
Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ, se amestecă apoi cu ouăle, zahărul, restul de lapte, apa şi sare. Se amestecă adăugând făina până când aluatul devine consistent. Eu l-am mutat apoi într-un vas înalt de plastic pentru că frământ mai uşor în el. Se frământă, adăugând mereu puţin câte puţin uleiul.
Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul.
Pentru crema de brânză: se amesteca brânza dulce cu zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile, apoi se încorporează treptat albuşurile bătute spumă.
Se împarte aluatul în trei părţi: 2 mai mari şi una mai mică. Se presară făină pe masa de lucru sau se lucrează pe o planşetă din silicon.
Din primul aluat (mai micuţ) se întinde o foaie, care va fi baza păştii şi care se aşază într-o formă rotundă pentru copt (cu foaie de copt sau unsă cu grăsime şi tapetată cu făină). Se ridică cu degetele aluatul pe marginile tăvii şi se presează puţin, ca să nu se verse umplutura.
Din al doilea aluat (şi cel mai mare) se întinde o foaie care se împarte în 6 fâşii, care se ung cu doar puţină umpltură, apoi se formează 2 împletituri. Se aşază împletiturile sub forma unui cerc, peste baza păştii.
În mijloc se umple cu crema de brânză.
Din al treilea aluat (mai micuţ) se întinde o foaie care se împarte în 4 fâşii: acestea se răsucesc două câte două şi se formează crucea.
Eu am mai lăsat la crescut în tavă pentru că am avut cozonacii la cuptor, dar se poate unge imediat cu gălbenuş amestecat cu puţin lapte, se presară zahăr şi se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 40 de minute.
Timp de pregătire: 1h 20min
Timp de coacere: 40min
Porţii: 12
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/pasca-impletita.html
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii