Retete de pasti

Reteta Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 50m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 22-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
O vedeta pe masa de Pasti!!

ingrediente

10 portii

(forma diametrul 22 cm):
   200 g biscuiti
   125 g unt sau margarina
   200 g miez de nuca prajit si maruntit
   3-4 linguri compot de ananas
umplutura:
   200 ml frisca lichida
   3 linguri gem de macese
   jumatate din cantitatea bucati mici de ananas
   scurse bine de compot (compot ananas bucati 400g)
   un plic de gelatina (10g)
jeleul:
   Zeama scursa de compot de ananas
   3 linguri gem de macese
   un plic jelee tort
decor:
   bomboane de ciocolata

mod de preparare

Biscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit, sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit. Se intinde amestecul de biscuiti in forma de tort cu inel detasabil, se preseaza cu dosul unei linguri intr-un strat uniform. Pe marginea formei, deasupra blatului de biscuiti, decoram cu bomboane de ciocolata.
Se mixeaza frisca pana se intareste, se amesteca cu gemul de macese si fructele scurse bine de suc. Se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie si adaugata in fir subtire in crema. Se toarna totul deasupra biscuitilor, se niveleaza si se lasa la rece 3 ore sau cel mai bine de seara pana a 2 a zi.
Se prepara jeleul, amestecand restul de suc ramas de la compotul de ananas cu 3 linguri de gem si pliculetul de tort gelle. Se pun la fiert amestecand continuu, pana la primul clocot, apoi se toarna deasupra prajiturii, de la centrul ei spre margini. Se lasa la rece cca 30 minute, dupa care se poate portiona.
Pofta buna!
Incearca si Cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.