Primavara in farfurie!!
Se bat cu telul ouale impreuna cu zaharul, laptele, uleiul, praful de sare si amoniacul stins cu suc de lamaie pana ce obtinem un amestec spumos in care s-a topit zaharul. Se adauga faina, amestecand la inceput cu o lingura, apoi se framanta pe o planseta data cu faina pana ce aluatul este elastic si nu se mai lipeste de mana. Se taie in 2 parti egale. Fiecare bucata de aluat se intinde cu un sucitor la marimea tavilor ce urmeaza sa le coacem pe dosul lor. Se dau cate 5 minute in cuptorul incins bine, apoi se desprind de tava cu lama unui cutit. Le lasam sa se raceasca bine, apoi le suprapunem si le taiem in 2 jumatati, obtinand astfel 4 bucati egale.
Se prepara crema mixand albusul cu zaharul pana se intareste ca o bezea. Galbenusurile se freaca cu laptele, alternand cu amidonul, amestecand continuu cu un tel si asezand vasul in care sunt intr-un alt vas un pic mai mare cu apa fierbinte. Amestecam continuu pana obtinem un amestec cremos de consistenta unei smantani in care adaugam bezeauau si mai amestecam cca 5 minute. Dam de pe foc vasele si adaugam esenta si untul taiat felii, una dupa alta, numai dupa ce prima o incorporam in compozitiea cremei.
Se asaza intr-o tava o forma reglabila dreptunghiulara, o fixam la marimea blaturilor si asezam blaturile unse cu cate un strat de crema calda, unul peste altul, presand usor cu mana, iar pe ultimul il lasam neuns la partea superioara, deasupra.
Preparam jeleul astfel: curatam rodia de coaja groasa si pilitele albe si apoi dam la blender. Se strecoara sucul printr-un tifon si il punem la fiert cu zaharul si plicul de tort gelle. Dupa 2-3 clocote, se toarna fierbinte deasupra prajiturii si se da la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia. Aceasta prajitura are un blat fin ca un biscuit fraged, iar crema delicata de vanilie se completeaza de minune cu gustul acrisor al jeleului de rodie!
Pofta buna!
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii