O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pune zaharul treptat pana se obtine o bezea.
Se adauga macul, nuca de cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia cu ajutorul unei spatule.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 25- 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade C.
Preparare crema de vanilie:
Intr-un vas se adauga laptele, zaharul si pastaia de vanilie despicata si se pune la fiert la foc mic.
Galbenusurile se amesteca cu amidon si un pic de lapte rece.
Cand incepe laptele sa fiarba, se adauga galbenusurile, amestecand continuu.
Se trage de pe foc, se lasa sa se raceasca putin apoi se incorporeaza treptat untul.
Asamblare si decorare prajitura:
In aceeasi tava se pune blatul de mac si se adauga crema de vanilie.
Se pune un strat de biscuiti inmuiati in cafea, deasupra se toarna ciocolata topita si se niveleaza.
Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se poate portiona.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii