Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Tosca

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • * 4 oua
  • * 50 g mac
  • * 50 nuca de cocos
  • * 40 g faina
  • * 100 g zahar
  • * un praf de sare
  • * 5 g praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • * 500 ml lapte
  • * 100 g zahar
  • * 150 g unt 82%
  • * 4 galbenusuri
  • * 40 g amidon
  • * 1 pastaie de vanilie
  • In plus :
  • * 100 g biscuiti
  • * 50 ml cafea espresso
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 70 g smantana pentru frisca

Mod de preparare

Preparare blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pune zaharul treptat pana se obtine o bezea.

Se adauga macul, nuca de cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 25- 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade C.

Preparare crema de vanilie:

Intr-un vas se adauga laptele, zaharul si pastaia de vanilie despicata si se pune la fiert la foc mic.

Galbenusurile se amesteca cu amidon si un pic de lapte rece.

Cand incepe laptele sa fiarba, se adauga galbenusurile, amestecand continuu.

Se trage de pe foc, se lasa sa se raceasca putin apoi se incorporeaza treptat untul.

Asamblare si decorare prajitura:

In aceeasi tava se pune blatul de mac si se adauga crema de vanilie.

Se pune un strat de biscuiti inmuiati in cafea, deasupra se toarna ciocolata topita si se niveleaza.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se poate portiona.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide