Pulpa de miel la cuptor iese foarte frageda si aromata, o friptura de miel suculenta, perfecta pentru masa de Paste. In plus cat timp este mielul la cuptor, te poti ocupa de alte treburi prin casa.
1. Curatati pulpa de pielite, spalati-o si scurgeti-o de apa.
2. Stergeti-o cu un servet, apoi ungeti-o cu ulei si presarati-o cu sare, piper, cimbru si coriandru macinat.
3. Puneti-o intr-o tava adanca, adaugati vinul, uleiul, foile de dafin, salvia si rozmarinul.
4. Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o in 3-4 felii groase. Ceapa nu trebuie taiata subtire, se va dizolva pur si simplu din cauza timpului mult petrecut in cuptor, si nu va mai da savoare mancarii de miel.
5. Capatanile de usturoi taiati-le in 2 pe orizontala.
6. Puneti in tava, imprejurul pulpei feliile de ceapa si jumatatile de usturoi cu partea taiata in jos.
7. Puneti si o cana cu apa si puneti tava in cuptorul incins dupa ce ati acoperit-o cu folie de aluminiu.
8. Coaceti pulpa la foc potrivit, pana cand se patrunde bine, aproximativ 2 ore. In ultimele 10 minute de stat la cuptor dati folia de jos ca sa se rumenasca. In acest moment puteti sa o ungeti cu un amestec de ulei de masline, miere si putin mustar, ca sa prinda o crusta delicioasa. O ungeti pe o parte, o lasati 5 minute sau pana e rumena, apoi o intoarceti, o ungeti, o lasati sa se rumneasca.
Pulpa de miel la cuptor se serveste calda. Se poate servi cu sos de hrean.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahat Andra Mihail ne îmbie cu rețeta ei de pizza cu un aluat grozav de casă și topping pentru toate gusturile....
Mini-pizza - Irezistibil de gustoasăDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii