Pulpa si coaste de miel cu cartofi marinati, copti si prajiti

Pulpa si coastele de miel cu cartofi marinati, copti si prajit este o reteta traditionala si foarte delicioasa de Paste. Am condimentat carnea cu cimbru, busuioc, maghiran.

Complexitate
redusa
Pulpa si coaste de miel cu cartofi marinati, copti si prajiti

Ingrediente

  • Ca sa fiu sincer
  • nu fac niciodata dupa cantitate
  • ci dupa ochi :) Am folosit cat am avut: o pulpa de miel intreaga si coastele de pe o parte a animalului Si o tava cu cartofi :)

Mod de preparare

Pulpa si coastele de miel cu cartofi marinati, copti si prajit este o reteta traditionala si foarte delicioasa de Paste. Am condimentat carnea cu cimbru, busuioc, maghiran, menta si scortisoara (imi palce mult sa imbin condimente mai traditionale, ca sa zic asa, cu condimente mai exotice pt. papilele gustative ale romanului), sare, piper si boia, toate amestecate intr-o canuta cu ulei de floarea soarelui (nu ama vut alt ulei mai aromat) si am lasat carnea in frigider pana a 2-a zi.
Cartofii, la fel, i-am lasat la marinat (cu tot cu coaja si taiati) dupa modelul lui Rob Rainford, in ulei, cimbru, oregano si zeama de lamaie.
A 2-a zi am pus separat, la cuptor, carnea si cartofii.
Carnea am lasat-o la foc mic si acoperita cu folie de aluminiu 2 ore, apoi am descoperit-o si am mai lasat-o o ora jumate' la foc putin mai puternic.
Cartofii nu i-am lasat sa se coaca de tot.
I-am prajit in ulei.
Spre sfarsit am facut un mujdei clasic din usturoi, ulti, apa si sare si am stropit carnea cat inca era la cuptor.
Apoi am pus carnea si cartofii pe farfurie, gogosarii, am "alintat" si cartofii cu niste mujdei si gata!
Pofta buna!


Pozele spun totul :P

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci