Rulada Primavara

Cateva zile de concediu, Pastele, fetita in vacanta...iata doar 3 motive pentru a sta mai mult in bucatarie si a ma juca cu arome, texturi si culori.

Portii
1
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
medie
Rulada Primavara

Ingrediente

  • aluat:
  • 1 leg patrunjel verde
  • 4 oua
  • 100 g smantana
  • 1 vf de cutit piper mix macinat
  • 3 lg faina de orez
  • 2 lg amidon Dr. Oetker
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran Dr. Oetker
  • umplutura:
  • 2 cutii crema de branza Grace ( Delaco)
  • 1 vf de cutit piper alb macinat
  • un praf de sare
  • ardei verde
  • ardei rosu
  • ardei galben
  • masline negre fara samburi
  • sunca feliata

Mod de preparare

Pornesti cuptorul.

Tapetezi tava de copt cu hartie pentru copt . Daca vrei poti, sa o ungi cu putina margarina sau ulei.

Ouale le speli cu apa calda si detergent de vase , apoi le bati cu mixerul, impreuna cu un praf de sare, pana cand devin spumoase.

In smantana dizolvi praful de copt si adaugi piperul. Acest amestec il torni peste ouale batute si omogenizezi.

Amesteci faina cu amidonul si o adaugi treptat in compozitie.

Torni aluatul astfel obtinut in tava, presari uniform frunzele de patrunjel verde spalate si dai la cuptor pentru 30 de minute. In functie de cuptor, pentru siguranta, verifici cu o scobitoare.

Cand aluatul este copt, rastorni foaia pe un prosop ud si bine stors si rulezi. Lasi sa se raceasca.

Intre timp pregatesti restul ingredientelor: speli ardeii si ii tai cuburi mici; procedezi la fel si cu maslinele; condimentezi crema de branza cu piperul alb si sare.

Cand blatul s-a racit, il derulezi usor si il asezi pe o folie alimentara.

Intinzi crema de branza in strat uniform, apoi presari ardeii si maslinele si asezi feliile de sunca.

Rulezi la loc , strangand usor cu ajutorul foliei si dai la frigider pentru cca 1 ora.

Servesti rulada taiata felii.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura Regina Maria
2
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
4
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Prajitura cu nectarine
Bucataras.RO

Prajitura cu nectarine

Am batut-o pe Merisor la cap sa-mi dea reteta unei prajituri bune din care mancasem vara trecuta la tara. Ea, avand multe...

Prajitura cu nectarine
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori