Un aperitiv de vis!!
Pulpele spalate si zvantate se subtiaza cu lama unui cutit, se condimenteaza si se sareaza. Peste fiecare se asaza cate un strat de prosciuttto si se da 30 de minute la rece.
Patrunjelul spalat si zvantat, se toaca marunt, apoi se da la blender cu un praf de sare, 2 catei de usturoi si 2-3 linguri de ulei de masline, pana ce obtinem o pasta legata.
Peste fiecare pulpa cu prosciutto asezam cu o lingura un strat subtire de patrunjel, apoi rulam strans si prindem capetele ruloului cu cate 2 scobitori. Se asaza rulou langa rulou intr-o tava, presaram un praf de sare, condimente, legumele deshidratate, turnam peste ele apa cu care am clatit paharul in care am preparat patrunjelul, fara sa acoperim rulourile, punem si frunzele de dafin, acoperim cu o folie de aluminu si dam la cuptor cca. 20 minute la foc mare, desfacem folia si mai lasam sa se rumeneasca rulourile cca 15-20 minute, la foc potrivit. Se servesc calde stropite cu sos din tava.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarMâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
Comentarii