Retete de pasti

Reteta Sarmale fierte in oala de lut

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 2h 
simona11_22 postat de
Postat pe: 10-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

ingrediente

10 portii

   1 kg amestec de carne de porc si vita
   3 morcovi
   3 cepe
   2 frunze de dafin
   2 linguri de bulion
   1 pastarnac
   100 g orez
   foi de varza
   foi de vita
   patrunjel
   sare
   piper

mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu putin ulei.
Morcovul, pastarnacul curatat si spalat se dau prin razatoare si se adauga peste ceapa, amestecand din cand in cand.
Adaugam carnea tocata, sucul de rosii, foile de dafin si lasam pe foc cateva minute.
Punem orezul spalat, o lingurita de patrunjel, sare si piper.
Amestecam toate ingredientele foarte bine si lasam sa se raceasca pentru cateva minute.
Foile de varza si vita de vie se oparesc cu bors de putina, apoi se umple fiecare sarmaluta cu amestecul de mai sus.
Sarmalutele se pun in oala de lut, se adauga crengute de cimbru, apa cat sa le cuprinda si se dau la cuptor pentru aproximativ 2 ore.
Se servesc calde cu smantana.
Pofta buna!
Incearca si Pulpe de iepure cu legume la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale fierte in oala de lut" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.