Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu putin ulei.
Morcovul, pastarnacul curatat si spalat se dau prin razatoare si se adauga peste ceapa, amestecand din cand in cand.
Adaugam carnea tocata, sucul de rosii, foile de dafin si lasam pe foc cateva minute.
Punem orezul spalat, o lingurita de patrunjel, sare si piper.
Amestecam toate ingredientele foarte bine si lasam sa se raceasca pentru cateva minute.
Foile de varza si vita de vie se oparesc cu bors de putina, apoi se umple fiecare sarmaluta cu amestecul de mai sus.
Sarmalutele se pun in oala de lut, se adauga crengute de cimbru, apa cat sa le cuprinda si se dau la cuptor pentru aproximativ 2 ore.
Se servesc calde cu smantana.
Pofta buna!
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereO prajitura usoara si racoritoare, preluata de la katty , careia-i multumesc :-*
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos
Comentarii