Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Sarmale fierte in oala de lut

Ingrediente

  • 1 kg amestec de carne de porc si vita
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri de bulion
  • 1 pastarnac
  • 100 g orez
  • foi de varza
  • foi de vita
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu putin ulei.

Morcovul, pastarnacul curatat si spalat se dau prin razatoare si se adauga peste ceapa, amestecand din cand in cand.

Adaugam carnea tocata, sucul de rosii, foile de dafin si lasam pe foc cateva minute.

Punem orezul spalat, o lingurita de patrunjel, sare si piper.

Amestecam toate ingredientele foarte bine si lasam sa se raceasca pentru cateva minute.

Foile de varza si vita de vie se oparesc cu bors de putina, apoi se umple fiecare sarmaluta cu amestecul de mai sus.

Sarmalutele se pun in oala de lut, se adauga crengute de cimbru, apa cat sa le cuprinda si se dau la cuptor pentru aproximativ 2 ore.

Se servesc calde cu smantana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori