Uleiul se incinge intr-o oala mare, kurkuma, ingverul si carnea de miel se prajesc pt 2-3 minute la foc potrivit. Jumatate din cantitatea de ceapa se
Uleiul se incinge intr-o oala mare, kurkuma, ingverul si carnea de miel se prajesc pt 2-3 minute la foc potrivit. Jumatate din cantitatea de ceapa se toaca marunt, se adauga peste carne impreuna cu supa, coriandrul si sofranul, se acopera oala cu un capac si la foc mic se fierbe carnea timp de o ora si jumatate pana cand intra furculita usor in carne. Cuptorul se incalzeste la 100 gr. , carnea se pune intr-o forma pt friptura(aici la arabi exista o oala speciala de ceramica ce are capacul ca un furnal) se da carnea la cuptor. Sosul ramas se fierbe incontinuare, restul de ceapa se taie felii foarte subtiri si impreuna cu prunele, mierea, scortisoara si piperul se adauga in sos, se potriveste de sare si se mai fierbe 6-8 minute pana se ingroasa putin. Sosul se toarna peste carnea din cuptor , se presara totul cu susan.
Se serveste cu paine proaspata. Pofta buna! Reteta Tagine de miel cu prune uscate a fost propusa de Cali pe forum culinar.ro Alte retete cu miel gasiti aici: Miel cu broccoli, Miel betiv
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii