Tajine de miel

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa
Tajine de miel

Ingrediente

  • sare si piper dupa gust
  • pulpa de berbecut marinata – 500 g
  • pastrama afumata de oaie – 300 g
  • morcovi – 2 bucmai mari
  • stafide – 100 g
  • prune uscate – 200 g
  • coriandru boabe – 1 lingura
  • anason stelat – 2 buc
  • cuisoare – 8 buc
  • curcuma (turmeric) – 2 lingurite
  • chimion – 1 varf de cutit
  • scortisoara – 1 lingurita
  • ghimbir proaspat
  • ras – 1/2 lingurita
  • boia dulce si iute – 1/2 lingurita din fiecare
  • usturoi – 45 catei
  • ceapa rosie si verde – 2 buc din fiecare
  • suc de portocale – 100 ml
  • rosii uscate
  • tocate – 78 buc
  • bulion calitativ – 2 linguri
  • miere – 1 lingura
  • amidon de porumb – 1 lingura (rasa)
  • ulei de masline 2 linguri
  • cardamon macinat – 1/2 lingurita
  • Pentru cous cous:
  • cous cous calitativ – 300 g
  • unt – 25 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• taiati cubulete pulpa de berbecut marinata si pastrama afumata de oaie
• taiati ceapa rosie si morcovii cuburi potrivite
• taiati usturoiul si ceapa verde marunt
• taiati rondele prunele si rosiile uscate
• adaugati toate ingredientele in slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital, cu putin ulei de masline, pastrand cardamonul pentru sfarsit
• asezonati dupa gust si setati pe modul de gatire High si timpul de 3 ore si jumatate
• gustati, asezonati din noudaca este cazul, adaugati si cardamon si setati pe modul de gatire Low si timpul de 30 minute
• dupa 4 ore de gatit veti obtine o mancare extrem de aromata, cu un iz oriental, usor dulceaga
• puneti cous cous-ul intr-un castron
• adaugati apa fiarta peste el si lasati-l la hidratat timp de 10 minute
• scurgeti apa si trageti la tigaie cous cous-ul cu putin unt, sare si piper. Acesta va servi ca garnitura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci