Retete de pasti

Reteta Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de roscove si umplura de mere

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 20m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 22-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Inspiratie si gust!

ingrediente

6 portii

blat fraged tarta:
   2 oua
   500 g faina
   150 g zahar
   200 g amidon alimentar
   250 g margarina
   un praf de sare
   2 -3 linguri pudra de roscove
Umplutura:
   5 mere mari galbene
   un praf de scortisoara
   1 cana de zahar
   1 cana de miez de nuca prajit si maruntit sau rupt mai marunt

mod de preparare

Se mixeaza margarina moale cu zaharul si galbensurile. Albususrile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc. Se incorporeaza bezeaua obtinuta in amestecul de margarina si se toarna faina amestecata cu amidonul alimentar.

Se mixeaza bine, apoi aluatul se imparte in 2 jumatati egale, infasurate fiecare in celofan, se dau la rece cel putin o ora, dar ideal ar fi sa se lase de seara pana dimineata.
Se scoate aluatul din celofane si se intinde in 2 bucati dreptunghiulare subtiri. Pe fiecare foaie de aluat intinsa se presara pudra de roscove, apoi se ruleaza strans, obtinand 2 rulade care se baga amandoua in celofan, 30 minute la congelator.

Se scot rulourile din celofan si se taie in felii de rulada groase de 1 cm fiecare. Se asaza fiecare rulada una langa alta, se acopera cu celofan si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda un pic mai mare ca diametru decat forma de tarta. Foaia rotunda intinsa o asezam in forma de tarta.
Curatam merele de coaja si 3 dintre ele le taiem felii subtiri, iar 2 le dam prin razatoare. Le amestecam cu miezul de nuca, zaharul si un praf de scortisoara. Turnam peste foaia de tarta acest amestec de mere. Se acopera deasupra cu foaia intinsa cu diametrul formei, procedand ca la prima foaie; taiem rulade, le asezam una langa alta si le intindem cu sucitorul, apoi acoperim umplutura, presam marginea tartei si intepam cu o furculita din loc in loc. Se da 10 minute la cuptor preincalzit, la foc iute, apoi dam la foc mai mic inca 10-15 minute pana se raceste. Taiem tarta dupa ce se raceste un pic. Are aluatul foarte fraged, iar pudra de roscove ii da un gust deosebit de bun.
Pofta buna!

Incearca si Friptura de miel
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de roscove si umplura de mere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.