Un tort în formă de iepuraş, pregătit cu mult drag pentru ai mei. Conţine pandişpan pufos, cremă cu brânză, ness şi ciocolată şi multă frişcă pe la mustăţi :)
Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în două forme de tort rotunde (sau două crăticioare, ale mele au avut 17 cm diametru) mai micuţe astfel încât să încapă amândouă în cuptor (sau se coc pe rând). Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 10 minute. Se lasă la răcit.
Pentru sirop: acesta se prepară din apă şi zahăr, se lasă să fiarbă cam 5 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.
Pentru cremă:
Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi, se toarnă într-un castron. Se topeşte şi ciocolata cu lapte, se toarnă în castronul de mai devreme. Se lasă la răcit. Se adaugă crema mascarpone şi frişca lichidă, nessul, zahărul vanilat şi zahărul pudră şi se amestecă toate cu mixerul. Dacă vă place mai dulce, mai adăugaţi zahăr, mie însă mi s-a părut echilibrată datorită ciocolatei.
Decor şi asamblare: se taie fiecare pandişpan în două foi (au crescut destul cât să poată fi tăiate astfel). Pentru forma de iepuraş: un blat rămâne rotund, iar din al doilea se decupează urechile, iar ce rămâne va fi funda.
Se bate cu mixerul frişca lichidă până devine cremoasă şi consistentă.
Se însiropează şi se umple tortul cu cremă, dând deoparte cam un sfert şi pentru decor. Se ornează iepuraşul cu cremă şi frişcă, la urechi se presară şi puţin zahăr roz. Pentru fundă se ornează şi cu bombonele colorate, rulouri cu cremă de alune, iar pentru broşa de pe fundă se foloseşte puţină cremă, o floare de napolitană şi o floricică de zahăr.
Porţii: 14
Diametrul formei de copt: 17cm
Timp total: 2h 30min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/04/tort-iepuras.html
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Comentarii