Tort insiropat, cu krant

Pentru un Pasti exotic!

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Tort  insiropat, cu krant

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • un praf de sare
  • sirop:
  • sirop de la un compot de ananas si un pahar de sirop din coacaze
  • crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de dulceata de coacaze
  • 1 plic (10g ) gelatina
  • bucati de ananas din compot
  • bine scurse de sirop
  • kranțul:
  • 200 g miez de nuca prajitit si maruntit
  • o cescuta de zahar
  • 2 oua
  • decor:
  • biscuiti cu lapte si jeleu

Mod de preparare

Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intaresc la consistenta unei bezele. Se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic, apoi se incorporeaza si faina. Se toarna in forma de tort cu inel detasabil cu diametrul de 24 cm. Se tapeteaza cu hartie pentru copt inante, apoi se da cca. 20 minute la copt, 5 minute la foc iute, apoi la foc moderat. Blatul copt se scoate din forma si se lasa sa se raceasca bine si se taie pe orizontala in 2 discuri egale ca grosime.

Se insiropeaza primul disc asezat in forma, cu siropul de ananas, se asaza biscuitii pe marginea formei, cu jeleul spre exterior, apoi se asaza crema obtinuta din smantana pentru frisca mixata pana se intareste, amestecata cu dulceata de coacaze, apoi se adauga ananasul scurs bine si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se fixeaza deasupra cremei si cel de-al 2 lea disc de blat insiropat cu siropul de coacaze. Se lasa la rece cel putin 2 ore. Se caramelizeaza zaharul, apoi adaugam miezul de nuca maruntit. Dam craticioara de pe foc si adaugam ouale batute, amestecand in continuu pana la o omogenizare perfecta. Kranțul fierbinte il intindem deasupra prajiturii care este inca in forma. Se mai lasa cca. 30 minute la rece, inainte de a-l scoate din forma.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta