Retete de pasti

Reteta Tort Lela

portii reteta 18 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
gatire reteta 35m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 23-04-2017
Adaugă în cartea de bucate
Pentru aniversarea surorii mele, am pregatit un tort cu trandafiri in degradé, cu blat de nuca, crema de vanilie, crema de fructe de padure si frisca.

ingrediente

18 portii

pentru blat avem nevoie de:
   8 oua mari
   5 linguri zahar
   5 linguri faina
   4 linguri nuca
   1 plic praf de copt
   un varf lingurita sare
pentru crema de vanilie:
   3 linguri zahar
   1 pachet crema de vanilie Dr.Oetker
   250 ml lapte
   3 linguri zahar
pentru crema de fructe de padure:
   1 pachet crema de fructe de padure Dr.Oetker
   250 ml lapte
pentru sirop:
   400 ml apa
   3 linguri zahar
   esenta de vanilie Dr. Oetker
pentru ornat:
   200 ml frisca lichida
   Ciocolata alba pentru litere
   Flori de napolitana
   Confetti de zahar

mod de preparare

Literele de ciocolata alba:

Se topeste ciocolata alba pe baie de abur sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider pana la utilizare.

Blatul:

Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat galbenusurile praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort rotunda, pregatita cu foaie de copt sau folie antiaderenta si se da la cuptor aprox 35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.

Siropul:

Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit.

Crema de vanilie:

Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Se prepara la fel si crema de fructe de padure.

Decorul:

Se taie blatul in doua parti inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se insiropeaza. Se asambleaza astfel: baza, jumatate de crema de vanilie, jumatate de crema de fructe de padure, capacul tortului. Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare. Cremele care au ramas se folosesc la decorarea tortului. Pentru trandafiri se pune in posul de ornat alternativ crema de vanilie si crema de fructe de padure. Frisca se foloseste pentru trandafirii de pe capacul tortului. Pe deasupra se decoreaza cu florile de napolitana, confetti de zahar si literele de ciocolata. Sper sa va placa!

Tortul meu a avut 27 cm in diametru si a fost suficient pentru 18 persoane (4 familii).

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/tort-lela-2017.html

Incearca si Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lela" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.