Retete de pasti

Reteta Tort Raffaello cu blat de krantz

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 35m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 22-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Delicios!!

ingrediente

10 portii

   un plic de gelatina(10 g)
   (pentru forma de diametrul de 22 cm)
blat din krantz:
   200 g miez de nuca prajit si maruntit
   1 cana de zahar
   3 oua
   100 g biscuiti maruntiti
prima umplutura:
   ananasul maruntit dintr-un compot, scurs de sirop
   un plic de gelatina(10 g)
   o cescuta mica din compotul scurs
umplura 2:
   100 ml frisca lichida
   1 lingura de zahar cu aroma de vanilie
   150 g branza proaspata de vaci
   1 lingura de smantana grasa
   1 plic de gelatina(10 g)
   decor
   3 linguri de nuca de cocos deshidratata
   bomboane Raffaello

mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca, se trage de pe foc si imediat se adauga si ouale batute. Se amesteca continuu pana se incorporeaza bine ouale si obtinem un caramel omogen. Se adauga biscuitii maruntiti, se amesteca bine cu o lingura, apoi se intinde in forma, nivelend cu dosul lingurii.

Se da la blender ananasul cu cescuta de compot pana obtinem un piure fluid, de consistenta unei smantani. Se incorporeaza si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna peste blatul din forma si se lasa 15 minute la rece.


Intre timp mixam frisca cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se da la blender branzica dulce cu smantana, apoi se incorporeaza in frisca si se adauga in gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna peste piureul de ananas si deasupra se presara nuca de cocos deshidratata si se decoreaza cu bomboane Raffaello. Se da la rece 2 ore apoi se portioneaza.
Pofta buna!

Incearca si Chec coronita
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello cu blat de krantz" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.