Cartofii noi cu sos de usturoi sunt deliciosi. Pot fi serviti ca atare in zilele de post, sau pot fi serviti ca si garnitura pentru diferite fripturi.
Cartofii se pun intr-un castron cu apa rece si se lasa 15 minute. Curatam apoi cartofii cu un burete mai abraziv (nu se curata de coaja, doar se spala). Se lasa apoi cartofii la scurs. Intr-un vas mai inalt (eu am folosit un tuci de fonta, asa nu se lipesc) punem ulei si il punem la incins. Cand uleiul este incins se pun cartofii. Se lasa pana se rumenesc frumos. Se scot pe un prosop absorbant. Intre timp pregatim sosul de usturoi. Curatam si pisam bine usturoiul. Adaugam uleiul, sare si otetul si mestecam bine pana capata consistenta unei maioneze. Servim cartofii noi alaturi de sos.
Cartofii noi se servesc ca atare sau ca si garnitura.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii