Ciorba cu perisoare din soia

Ciorba cu perisoare din soia este o ciorba minunata, cu multe legume, o ciorba potrivita pentru zilele de post, dar si pentru cei ce nu prea gatesc cu carne.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba cu perisoare din soia

Ingrediente

  • jumatate de portie de granule de soia
  • 100 g ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g morcovi
  • 50 g radacina de patrunjel
  • 1 lingura ulei
  • 1
  • 4 l apa
  • 1 lingura sare
  • 1 legatura de patrunjel
  • piper macinat
  • un sfert de lingurita sare
  • 1 lingura faina de secara
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
  • jumatate de chifla
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • boia dulce.

Mod de preparare

Pregateste mai intai jumatate de portie de Pasta de soia care inlocuieste carnea conform retetei din Capitolul I. Spala si taie bucati mai mici 100 g de ciuperci si prajeste-le in 2 linguri de ulei. Toaca o ceapa rosie, adaug-o la ciupercile prajite si las-o la inabusit, pana devine sticloasa, dupa care adauga totul la pasta de soia. Curata si taie felii 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel. Inabuse-i cateva minute intr-o lingura de ulei, dupa care adauga 1,4 l apa, 1 lingura de sare si fierbe-o.

Spala si toaca marunt frunzele de sus dintr-o legatura mica de patrunjel, dupa care pune-o deoparte. Leaga partea ramasa si leag-o cu ata alba, dupa care o poti pune in supa. Pana fierbe supa, adauga peste soia cu ciuperci putin piper macinat, sfert de lingurita de sare, 1 lingura de faina de secara, jumatate din patrunjelul tocat, dupa care rade un catel de usturoi, adauga un ou intreg (sau niste cartofi fierti si pasati) si jumatate de chifla taiata in bucati mici. Poti inlocui faina de secara cu faina de soia. Framanta bine compozitia, formeaza cu mana umeda 8 galuste si adauga-le in supa fiarta.

Fierbe in jur de 20 de minute, pana morcovii devin moi. Vara poti adauga un ardei si o rosie mai mica. Cand e gata, scoate patrunjelul legat, ardeiul si rosia pe o farfurie, stoarece-le zeama cu ajutorul unei linguri si toarne-o in supa. Adauga o cantitate suficienta de ulei la 1 lingura de faina si prepara rantasul la foc iute. Adauga cealalta parte a patrunjelului tocat si cand e gata, ia-l de pe foc si adauga o jumatate de lingurita de boia dulce. Lasa-l la racit, dupa care adauga putina apa amestecand continuu si fierbe-l inca 5 minute sa devina dens. Amestecand supa din cand in cand, adauga cu grija rantasul si fierbe-o inca 5 minute sa devina densa.


Serveste ciorba de perisoare cu soia calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Oua scotiene
Bucataras.RO

Oua scotiene

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

Oua scotiene
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide