Ciorba de sfecla cu orez este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Sfecla, morcovii, ţelina şi ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se călesc în ulei încins.
Ciorba de sfecla cu orez este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Sfecla, morcovii, ţelina şi ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se călesc în ulei încins. Se lasă aproximativ 10 minute, amestecând continuu, şi apoi se stinge cu zeamă de varză. Se adaugă şi apă, în proporţie egală cu zeama de varză sau mai mult şi se lasă la fiert.
Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă orezul şi cimbrul şi se lasă să fiarbă.
După ce totul este fiert, , cu zeamă din oală se desface făina şi după ce s-a obţinut un amestec fără cocoloaşe, se toarnă în oală peste restul ciorbei, amestecând continuu.
Se lasă să dea un clocot şi apoi ciorba de sfecla cu orez se trage de pe foc.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii