Iahnia de fasole este o mancare de post delicioasa. Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert. Cand fasolea este aproape fiarta se adauga zarzavatul.
Iahnia de fasole este o mancare de post delicioasa. Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert.
Cand fasolea este aproape fiarta (boalele sunt moi) se adauga zarzavatul taiat sau ras si se tine pe foc pana este bine fiert. Se strecoara si se pune intr-un vas la racit.
Se freaca cu lingura de lemn pana ce devine o pasta omogena. La frecare se adauga usturoiul pasta, ulei si apa in care a fiert fasolea ca aceasta sa nu devina prea tare. Dupa frecare se aseaza aceasta intr-o farfurie.
Intr-o tigaie se prajeste o ceapa care se stinge cu o lingura de bulion. Acest rantas se pune deasupra fasolei.
Iahnia de fasole se serveste cu muraturi si mamaliga.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii