Imi aduc aminte cu mare drag de minunatele vacante petrecute la tara la bunici. Copii fiind ne bucuram de orice lucru marunt pe care bunica il pregatea cu drag pentru noi. Astazi m-am decis sa fac o mancare de rosii cu ardei copti, o mancare veche, simpla, dar care pastreaza gustul dulce si minunat al legumelor proaspat culese din gradina.
Spalam ardeiul gras si il coacem bine pe toate partile. Cat timp ardeii se rumenesc frumos pe toate partile, curatam rosiile de pielite si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Cine doreste le poate da prin masina de tocat,insa eu le prefer date pe razatoare. Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam apoi rosiile si lasam sa fiarba la foc potrivit, pana incep sa scada putin,iar sosul incepe sa se ingroase. Daca rosiile sunt mai acre se adauga o lingura cu zahar. Dupa ce ardeiul s-a copt,se lasa sa se raceasca,se curata de pielite si se pune la scurs. Cand mancarea de rosii a mai scazut, punem ardeiul gras. Eu am curatat ardeii de seminte si i-am taiat fasii subtiri, pentru a evita eventualele neplaceri (in cazul in care ardeiul contine musafiri nepoftiti). Curatam usturoiul,il pisam si il adaugam in sos.Daca mai este necesar,mai adaugam sare. Mai lasam sa dea cateva clocote, apoi oprim mancarica. Este o mancare delcioasa, care merge de minune calda, dar rece este si mai gustoasa.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii