Mancare de urzici

Din cate stiu, in saptamanile mari din postul Pastelui nu este bine sa mancam urzici, dar in restul postului se poate. Si, daca nu tineti post, puteti servi mancarea cu un ou ochi moale si mamaliguta, asa cum am prezentat in fotografii.

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Mancare de urzici

Ingrediente

  • 5 linguri ulei;
  • 250 g urzici tinere, proaspete;
  • apa;
  • o ceapa;
  • sare;
  • o lingura de faina;
  • doua linguri de Malai
  • 5 catei de usturoi
  • o mana de leustean tocat, de la congelator.

Mod de preparare

Urzicile se spala, cu grija, in mai multe ape, apoi se oparesc in apa clocotita. Se iau din apa, se scurg si se lasa sa se racoreasca.

Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se inabuse in ulei cu putina apa pana cand devine aurie, apoi se adauga urzicile tocate, o cana din zeama in care acestea au fost oparite, doua cani de apa si putina sare.

Dupa ce urzicile au fiert, intr-un castron se prepara un rantas, care sa fie de consistenta unui iaurt, dintr-o lingura de faina si doua linguri de malai, amestecate cu putina apa (cat sa devina lichide si omogene).

Aceasta compozitie se adauga peste urzici, mestecand continuu pana cand malaiul este fiert si mancarea se ingroasa.

La final, se adauga usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat felii) si leusteanul.

Daca tineti post, mancarea se serveste ca atare, iar daca nu se poate servi cu un ou ochi moale si mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert prajitura taraneasca cu mere
Bucataras.RO

Desert prajitura taraneasca cu mere

Am vazut reteta asta la Gaby si m-a bantuit toata noaptea, asa ca azi am prestat-o, mai ales ca aveam toate ingredientele la...

Desert prajitura taraneasca cu mere
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide