Sarmale cu soia in foi de stevie
Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras, se inabusa in 3 linguri ulei si 3 de apa. Granulele de soia se fierb in apa, conform instructiunilor de pe pachet. Frunzele de stevie se spala bine si se trec mai intai prin apa clocotita, apoi prin apa rece, pt a-si pastra culoarea verde. Se lasa apoi sa se scurga bine de apa. Intr-un bol se amesteca soia, orezul, compozitia cu ceapa si morcov, verdeata tocata marunt, bulionul, sare si condimente dupa gust. Daca nu este post, in compozitie se poate adauga si un ou.
Se taie nervurile mai groase de la frunzele de stevie si se impacheteaza cu grija sarmalutele.
Se aseaza intr-o oala, pe pat de frunze tocate de stevie, cercuri cu sarmalute. Se pun si 2 linguri cu bulion si se toarna borsul. Se dau la cuptor o ora si jumatate, la foc domol.
Se servesc cu smantana sau simple daca este post.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii