Sarmale cu soia in foi de stevie
Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras, se inabusa in 3 linguri ulei si 3 de apa. Granulele de soia se fierb in apa, conform instructiunilor de pe pachet. Frunzele de stevie se spala bine si se trec mai intai prin apa clocotita, apoi prin apa rece, pt a-si pastra culoarea verde. Se lasa apoi sa se scurga bine de apa. Intr-un bol se amesteca soia, orezul, compozitia cu ceapa si morcov, verdeata tocata marunt, bulionul, sare si condimente dupa gust. Daca nu este post, in compozitie se poate adauga si un ou.
Se taie nervurile mai groase de la frunzele de stevie si se impacheteaza cu grija sarmalutele.
Se aseaza intr-o oala, pe pat de frunze tocate de stevie, cercuri cu sarmalute. Se pun si 2 linguri cu bulion si se toarna borsul. Se dau la cuptor o ora si jumatate, la foc domol.
Se servesc cu smantana sau simple daca este post.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii