Sarmalele de post sunt un preambul al sarmalelor de sarbatoare si pot satisface cu usurinta pofta de sarmale, fiind satioase si foarte gustoase.
Mod de preparare:
Frunzele de varza se desprind si li se taie, cu ajutorul cutitului, partile mai tari. Se dau deoparte frunzele bune. Se caleste ceapa (tocata marunt). Se adauga morcovii, apoi orezul, stafidele, telina, se varsa jumatate din sucul de rosii. Se lasa mai multe minute pe foc, mai exact, pana ce orezul se fierbe si scade de tot sucul. Se adauga sare, piper negru macinat.
Se ia amestecul si se pune pe cate o frunza de varza si se pacheteaza sarma cu sarma. Se procedeaza asa pana ce se termina amestecul. Se pun intr-o oala sarmalele care se fierb in sucul de rosii ramas, se completeaza cu varza murata tocata si frunzele de dafin. Se lasa la fiert sarmalele.
Ies 25 de sarmale.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Sarmalele de post se pot servi cu mamaliga calda.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii