Sarmalele de post sunt un preambul al sarmalelor de sarbatoare si pot satisface cu usurinta pofta de sarmale, fiind satioase si foarte gustoase.
Mod de preparare:
Frunzele de varza se desprind si li se taie, cu ajutorul cutitului, partile mai tari. Se dau deoparte frunzele bune. Se caleste ceapa (tocata marunt). Se adauga morcovii, apoi orezul, stafidele, telina, se varsa jumatate din sucul de rosii. Se lasa mai multe minute pe foc, mai exact, pana ce orezul se fierbe si scade de tot sucul. Se adauga sare, piper negru macinat.
Se ia amestecul si se pune pe cate o frunza de varza si se pacheteaza sarma cu sarma. Se procedeaza asa pana ce se termina amestecul. Se pun intr-o oala sarmalele care se fierb in sucul de rosii ramas, se completeaza cu varza murata tocata si frunzele de dafin. Se lasa la fiert sarmalele.
Ies 25 de sarmale.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Sarmalele de post se pot servi cu mamaliga calda.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorPrajitura cu cirese si piscoturi nu este deloc greu de pregatit, este delicioasa si o puteti pregati si sub forma de tort....
Prajitura cu cirese si piscoturiVin cu o propunere mai noua pentru week-end ca este dezlegare la peste, cel putin pentru mine este ceva mai nou. Nu am...
Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar
Comentarii