Sarmalele de post sunt un preambul al sarmalelor de sarbatoare si pot satisface cu usurinta pofta de sarmale, fiind satioase si foarte gustoase.
Mod de preparare:
Frunzele de varza se desprind si li se taie, cu ajutorul cutitului, partile mai tari. Se dau deoparte frunzele bune. Se caleste ceapa (tocata marunt). Se adauga morcovii, apoi orezul, stafidele, telina, se varsa jumatate din sucul de rosii. Se lasa mai multe minute pe foc, mai exact, pana ce orezul se fierbe si scade de tot sucul. Se adauga sare, piper negru macinat.
Se ia amestecul si se pune pe cate o frunza de varza si se pacheteaza sarma cu sarma. Se procedeaza asa pana ce se termina amestecul. Se pun intr-o oala sarmalele care se fierb in sucul de rosii ramas, se completeaza cu varza murata tocata si frunzele de dafin. Se lasa la fiert sarmalele.
Ies 25 de sarmale.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Sarmalele de post se pot servi cu mamaliga calda.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii