Sarmale de post

Sarmalele de post sunt un preambul al sarmalelor de sarbatoare si pot satisface cu usurinta pofta de sarmale, fiind satioase si foarte gustoase.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de post

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4-5 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 1 mana cu stafide
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 cana cu orez alb
  • 2 cepe galbene tocate marunt
  • 2 morcovi de 100 de grame (tocati marunt)
  • 1 radacina de telina de 100 de grame (data pe razatoare)
  • verze murate mici
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 litru de suc de rosii facut in casa.

Mod de preparare

Mod de preparare:
Frunzele de varza se desprind si li se taie, cu ajutorul cutitului, partile mai tari. Se dau deoparte frunzele bune. Se caleste ceapa (tocata marunt). Se adauga morcovii, apoi orezul, stafidele, telina, se varsa jumatate din sucul de rosii. Se lasa mai multe minute pe foc, mai exact, pana ce orezul se fierbe si scade de tot sucul. Se adauga sare, piper negru macinat.
Se ia amestecul si se pune pe cate o frunza de varza si se pacheteaza sarma cu sarma. Se procedeaza asa pana ce se termina amestecul. Se pun intr-o oala sarmalele care se fierb in sucul de rosii ramas, se completeaza cu varza murata tocata si frunzele de dafin. Se lasa la fiert sarmalele.
Ies 25 de sarmale.

Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Sarmalele de post se pot servi cu mamaliga calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc