Sarmalutele cu soia si ciuperci este o mancare de post delicioasa. Intr-un vas cu apa fierbinte se pun granulele de soia,se acopera si se lasa deoparte.
Sarmalutele cu soia si ciuperci este o mancare de post delicioasa. Intr-un vas cu apa fierbinte se pun granulele de soia,se acopera si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei incins,se pun la calit cepele taiate marunt,radacinoasele date pe razatoarea mica,dupa ce s-au aurit se adauga ciupercile tocate marunt,dupa ce a scazut apa din ele se adauga soia scursa de apa,se amesteca iar dupa cateva minute se adauga pasta de ardei,cutia de rosii,orezul spalat si scurs,sare,piper,1lingurita de cimbru uscat,verdeata;se lasa compozitia sa scada bine,se lasa cateva ore sa se raceasca apoi se monteaza sarmalutele;pe fundul unui vas se pune 1crenguta de cimbru,deasupra varza tocata marunt,apoi sarmalutele,se acopera cu varza tocata si cateva felii de ciuperci;se face o compozitie din 1cana cu vin alb,1cana cu apa,sucul de rosii si sare daca e nevoie dupa care se rastoarna in vasul cu sarmalele de post;se dau la cuptor acoperite cu o farfurie,la foc mic 1h.
Fiind moldoveanca,sarmalutele cu soia si ciuperci le servim cu mamaliguta,dar fiecare le serveste dupa cum are placere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii