Tocanita de soia cu legume

Tocanita de soia cu legume de astazi vine in sprijinul celor care cauta in aceasta perioada o reteta de post gustoasa. Nu stiu daca reteta este perceputa de catre toata lumea ca fiind inedita, insa stiu cu siguranta ca ingredientul principal al acesteia este unul Inedit - este vorba de cuburile de soia Inedit.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de soia cu legume

Ingrediente

  • 100 g cuburi de soia
  • 3 cepe medii
  • 2 ardei (ideal ar fi ardei rosii)
  • un dovlecel
  • 100 ml suc de rosii
  • ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Tocanita de soia cu legume de astazi vine in sprijinul celor care cauta in aceasta perioada o reteta de post gustoasa. Nu stiu daca reteta este perceputa de catre toata lumea ca fiind inedita, insa stiu cu siguranta ca ingredientul principal al acesteia este unul Inedit - este vorba de cuburile de soia Inedit. Bineinteles, putem folosi la tocanita orice fel de cuburi de soia, insa eu folosesc Inedit pentru faptul ca am incredere in garantia lor ca soia folosita in produse nu este modificata genetic.

Punem la fiert intr-o cratita un litru de apa cu sare si adaugam cuburile de soia in momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Le lasam la fiert conform instructiunilor gasite pe ambalaj, adica 15 minute (eu am avut placuta surpriza sa constat ca s-au fiert chiar mai repede de atat). Dupa ce sunt fierte suficient, scoatem cuburile de soia din apa, le transferam intr-un alt vas (de preferat ar fi sa folosim o sita sau o strecuratoare) si le presam usor, pentru a scapa de apa pe care au absorbit-o in timpul fierberii.

Tocam suvite trei cepe si doi ardei (vom folosi ardei rosii, daca vrem ca tocanita de soia sa ne iasa mai colorata), turnam doua-trei linguri de ulei intr-o cratita pe care-o punem la foc mediu si adaugam legumele in cratita atunci cand uleiul s-a incins. Tinem legumele la calit (amestecand din cand in cand) aproximativ cinci minute, pana observam ca s-au inmuiat. Atunci punem in tocanita dovlecelul taiat bucatele si cuburile de soaia. Este bine sa taiem dovlecelul o idee mai gros, altfel se va inmuia in timpul fierberii si se va face terci (dar nu este chiar o mare problema, doar ca tocanita noastra de soia nu va mai iesi la fel de aspectuoasa). Turnam un polonic din apa fierbinte in care au fiert cuburile de soia, saram dupa preferinte si lasam tocanita sa fiarba la foc mediu timp de 15-20 minute.

La sfarsit, punem 100 ml suc de rosii, mai lasam tocanita de soia sa dea intr-un clocot si oprim focul. Gustam tocanita si o adaptam gusturilor noastre adaugand sare si piper. Pentru ca am vrut sa ma rasfat un pic, eu n-am folosit la tocanita de soia un simplu suc de rosii, ci un delicios sos de rosii cu busuioc Inedit, fara E-uri sau conservanti. Avand acest sos, puteam insa foarte bine doar sa fierbem cuburile de soia si sa le amestecam cu sos - obtinem astfel foarte rapid o mancare de post sanatoasa, chiar si fara sa ne pricepem absolut deloc la gatit. Iar daca timpul nu ne permite, putem manca sanatos apeland la produsele de post Inedit: crenvursti afumati, numeroase sortimente de pate vegetal, tofu in saramura sau ulei, maioneza vegetala sau, preferatele mele, crochete din soia in sos tomat.

Sursa acestei retete este barbatlacratita.ro


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Dovlecei umpluti cu de toate
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu de toate

O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...

Dovlecei umpluti cu de toate
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise