Prajitura de post cu mere

Este o prajitura foarte rapida, aromata si nu in ultimul rand aspectuoasa.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de post cu mere

Ingrediente

  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar + 1 cana de zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g Margarina

Mod de preparare

Pentru inceput, ne ocupam de mere.

Le spalam si le dam pe razatoare cu tot cu coaja, adaugam scortisoara si cele 4 linguri de zahar, amestecandu-le pe toate impreuna.

Merele nu se storc deloc de sucul pe care il lasa, deoarece acesta ajuta la "legarea" ingredientelor uscate.

Lasam deoparte merele si pregatim asa zisul "blat".

O cana de faina alba, o cernem si o amestecam cu praful de copt.

Adaugam o cana de gris, una de zahar si le amestecam pe toate impreuna.

Pregatim o tava, eu am folosit o tava 22*33 cm.

125 g margarina, o taiem cubulete asezand-o in tava.

Ingredientele uscate, le cantarim si le impartim in 3 parti egale.

Prima parte o presaram in tava, peste margarina, peste care asezam un strat de mere (merele vin impartite la fel, in 3 parti egale).

Adaugam din nou, un strat de ingrediente uscate, din nou mere, ingrediente uscate iar ultimul strat de mere.

Restul de margarina, il taiem cubulete si il asezam peste merele rase.

Dam prajitura la cuptor pentru cca 60 de minute, o lasam sa se raceasca bine dupa care o putem taia.

Ne dam seama ca prajitura este gata, in momentul cand incepe sa se dezlipeasca de pe marginile tavii.

Chiar daca la prima vedere, prajitura pare necoapta, o data ce se raceste, isi schimba si consistenta. Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide