Este o prajitura foarte rapida, aromata si nu in ultimul rand aspectuoasa.
Pentru inceput, ne ocupam de mere.
Le spalam si le dam pe razatoare cu tot cu coaja, adaugam scortisoara si cele 4 linguri de zahar, amestecandu-le pe toate impreuna.
Merele nu se storc deloc de sucul pe care il lasa, deoarece acesta ajuta la "legarea" ingredientelor uscate.
Lasam deoparte merele si pregatim asa zisul "blat".
O cana de faina alba, o cernem si o amestecam cu praful de copt.
Adaugam o cana de gris, una de zahar si le amestecam pe toate impreuna.
Pregatim o tava, eu am folosit o tava 22*33 cm.
125 g margarina, o taiem cubulete asezand-o in tava.
Ingredientele uscate, le cantarim si le impartim in 3 parti egale.
Prima parte o presaram in tava, peste margarina, peste care asezam un strat de mere (merele vin impartite la fel, in 3 parti egale).
Adaugam din nou, un strat de ingrediente uscate, din nou mere, ingrediente uscate iar ultimul strat de mere.
Restul de margarina, il taiem cubulete si il asezam peste merele rase.
Dam prajitura la cuptor pentru cca 60 de minute, o lasam sa se raceasca bine dupa care o putem taia.
Ne dam seama ca prajitura este gata, in momentul cand incepe sa se dezlipeasca de pe marginile tavii.
Chiar daca la prima vedere, prajitura pare necoapta, o data ce se raceste, isi schimba si consistenta. Pofta buna !
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii