O reteta foarte cunoscuta de ciorbita de cartofi inobilata cu floricele-taietei.
1. Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. 2. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. 3. Cand ceapa devine aurie, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. 4. Se toarna apă peste legume şi se lasa să fiarbă 25 de minute. 5. După ce au fiert cartofii, se adauga roşiile curăţate de coajă şi mixate pasta şi se mai lasa 10 minute pe foc. 6. Se pregatesc florile, care se fac din aluat de taitei(se framanta un aluat tare din apa,faina si sare) si se decupeaza aluatul intins cu ajutorul unui decupator in forma de floare. 7.La final peste legume se adauga florile decupate din aluat, bors proaspat (ce a fost fiert separat) dupa gust si se mai fierbe 10 minute la foc mic. 8.Se stinge focul si se presara patrunjel verde tocat sau leustean.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii