Supa crema de ciuperci cu nuci - de post, pregatita cu blenderul Oster

Este o supa foarte aromata, delicioasa si se poate prepara in orice anotimp, in special toamna si iarna. Insa la fel de bine o putem prepara si primavara, intrucat ne putem ajuta de ciupercile deshidratate. Blenderul Oster Classic Chrome isi face treaba de minune in prepararea acestei supe si confera supei o consistenta matasoasa.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de ciuperci cu nuci - de post, pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • 300 g Ciuperci champignon
  • 1 mana Hribi uscati
  • 1 mana Ghebe proaspete sau inghetate
  • 500 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba
  • 1 catel usturoi
  • 2 crengute Cimbru
  • 1 crenguta Rozmarin
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • 50 g miez nuca

Mod de preparare

Pentru inceput, puneti la hidratat hribii uscati in 2 cani de apa fierbinte pentru 20 de minute. Nu aruncati apa! Porniti cuptorul la 180 grade Celsius, puneti nucile intr-o tava si dati tava la cuptorul incins pentru 7-8 minute pana ce nucile sunt coapte. Scoateti tava din cuptor, inchideti cuptorul si lasati nucile deoparte sa se raceasca. Curatati ciupercile champignon si tocati-le feliute. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Intr-o oala incingeti uleiul de masline, adaugati ceapa tocata si usturoiul si sotati pret de 1 minut, avand grija sa nu ardeti usturoiul. Adaugati ciupercile champignon si caliti-le pret de 2 minute pana incep si isi lasa apa. Adaugati ghebele si hribii hidratati impreuna cu crengutele de cimbru si crenguta de rozmarin. Turnati apa sau supa de legume impreuna cu apa folosita la hidratat hribii. Lasati sa fiarba pe foc timp de 15 minute pana ce toate s-au patruns bine. Turnati continutul oalei in blenderul Oster si poriniti-l pentru 10-20 de secunde pana obtineti o supa crema matasoasa si delicata. Potriviti de sare, piper si nucsoara dupa gust. Turnati supa in boluri sau cani si garnisiti cu ghebe, nuci coapte si crengute de cimbrisor .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
1
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Dulceata de gutui
2
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia