In perioada aceasta gasim in mai toate pietele napi deliciosi! Desi nu este cunoscut de multa lume, napul constituie o leguma excelenta in mancaruri si supe. La o supa crema se potriveste de minune, mai ales cand nu dorim sa folosim cartof.
Curatati napii si prazul, morcovul si tijele de telina, spalati sub jet de apa rece, tocati-le cubulete. Intr-o oala incapatoare incingeti uleiul de masline, adaugati salvia, prazul si usturoiul curatat si tocat marunt, caliti pret de 1 minut pana ce se inmoaie usor. Adaugati morcovul, telina, prazul si napii, sotati totul timp de 2 minute. Turnati supa de legume peste legumele din oala si lasati sa fiarba pana ce toate legumele devin moi. Turnati compozitia in blenderul Oster si pulsati blenderul pana ce obtineti o crema fina si matasoasa. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Turnati supa in boluri si garnisiti cu crutoane de paine. Pe deasupra picurati ulei de masline. Pentru crutoanele de paine: luati 3 felii de paine taraneasca, tocati-le cubulete, presarati peste ele sare si piper dupa gust, picurati o lingura de ulei peste bucatile de paine, amestecati bine. Puneti crutoanele intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Dati tava la cuptorul incins la 180 grade Celsius pentru 10 minute.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii