Supa crema de napi cu praz - pregatita cu blenderul Oster

In perioada aceasta gasim in mai toate pietele napi deliciosi! Desi nu este cunoscut de multa lume, napul constituie o leguma excelenta in mancaruri si supe. La o supa crema se potriveste de minune, mai ales cand nu dorim sa folosim cartof.

Portii
4
Timp pregatire
600 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de napi cu praz - pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • 300 g napi
  • 200 g praz
  • 1 morcov
  • 2 tije telina
  • 500 ml supa de legume sau apa
  • 3 frunze salvie
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • nucsoara
  • 3 catei usturoi
  • crutoane de paine
  • piper
  • seminte de susan negru

Mod de preparare

Curatati napii si prazul, morcovul si tijele de telina, spalati sub jet de apa rece, tocati-le cubulete. Intr-o oala incapatoare incingeti uleiul de masline, adaugati salvia, prazul si usturoiul curatat si tocat marunt, caliti pret de 1 minut pana ce se inmoaie usor. Adaugati morcovul, telina, prazul si napii, sotati totul timp de 2 minute. Turnati supa de legume peste legumele din oala si lasati sa fiarba pana ce toate legumele devin moi. Turnati compozitia in blenderul Oster si pulsati blenderul pana ce obtineti o crema fina si matasoasa. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Turnati supa in boluri si garnisiti cu crutoane de paine. Pe deasupra picurati ulei de masline. Pentru crutoanele de paine: luati 3 felii de paine taraneasca, tocati-le cubulete, presarati peste ele sare si piper dupa gust, picurati o lingura de ulei peste bucatile de paine, amestecati bine. Puneti crutoanele intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Dati tava la cuptorul incins la 180 grade Celsius pentru 10 minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Negresa cu branza si cirese
3
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Vin de visine
4
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese