Tocana de ceapa de post

Cred ca ati auzit si voi de tocanita de ceapa de pe vremea bunicii. Servita cu mamaliguta, este un pranz delicios !

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Tocana de ceapa de post

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 conserva (400 g ) de rosii in bulion.
  • 5 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Taiem ceapa julien si o calim in 2 linguri de ulei.

Taiem ardeiul cubulete, razalim morcovul pe razatoarea mica iar usturoiul il taiem feliute si le adaugam peste ceapa, lasandu-le la calit inca 5-10 minute, pana se inmoaie legumele.

Adaugam sare si piper, eventual vegeta dupa gust, rosiile in bulion, frunzele de patrunjel tocate marunt si le mai lasam putin pe foc sa se patrunda aromele.

Servim cu mamaliguta. Pofta Buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori