Placinta cu mere e senzationala mai ales cand pui scortisoara multa, nucsoara si vanilie. Reteta video o gasesti mai jos.
Aluat:
Intr-un robot de bucatarie adauga faina, zaharul pudra si sarea si amesteca-le putin;
Pune untul rece, taiat cubulete, treptat pana obtii o consistenta asemanatoare cu nisipul;
Adauga galbenusurile si apa rece;
Cand s-a inchegat, scoate-l putin pe blatul de lucru si framanta-l;
Infasoara-l in folie alimentara si lasa-l cca 30 de min la frigider inainte de a-l intinde;
Umplutura:
Intre timp curata merele si taie-le bucati mai mari;
Stropeste-le cu zeama de lamaie pentru a nu oxida;
Topeste untul pe foc si adauga faina si incorporeaz-o;
Adauga ambele tipuri de zahar, apa si smantana de gatit, urmate de scortisoara si ghimbir; Odata ce-ai obtinut o consistenta asemeni caramelului, ia de pe foc, taie pastaia de vanilie pe jumatate si scoate-i semintele – incorporeaza-le in compozitie;
Toarna compozitia peste mere si amesteca bine;
Asamblare:
Rupe o bucatica din aluat, iar bucata mai mare intinde-o intre 2 folii de hartie de copt;
Tapeteaza o tava de 28 cm diametru cu unt si faina si intinde blatul inauntru;
Niveleaza-l bine si pune merele inauntru;
bucata mai mica intinde-o tot intre 2 folii de hartie de copt si taie fasii;
Impleteste fasiile pe deasupra ca niste gradele;
Unge placinta cu galbenus de ou si bag-o la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 45 de min;
Las-o sa se raceasca inainte de a o taia;
Optional se poate servi cu topping de inghetata de vanilie;
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii