Sarmalele sunt mandria fiecarei gospodine. Cu un pic de kaiser intre ele, cu cimbru mult si condimentele Kamis pentru sarmale, sigur o sa iasa extraordinare.
Lasa varza murata la desarat in apa rece cu o seara inainte, sau toarna 2 transe de apa clocotita peste ea si scurge-o bine;
Taie cotorul verzei si separa cele mai frumoase frunze;
Taie-le la dimensiunea dorita;
Resturile toaca-le marunt;
Amesteca carnea de porc cu ceapa data pe razatoare in prealabil, orezul, sare, piper si condimente pentru sarmale;
Umple foile de varza cu compozitia;
Din aceasta compozitie ar trebui sa-ti iasa 25-30 de sarmale
Asaza pe fundul unui vas de ceramica un strat de resturi tocate de varza murata;
Optional, poti adauga si putin ulei la baza (cca 40 ml);
Peste acesta adauga cca 150 ml de suc de rosii si 1 lingurita de cimbru;
Pune foile de dafin si ½ lingura de boabe de piper;
Adauga o parte din sarmale si peste acestea mai pune varza tocata;
Pune un alt rand de suc de rosii si fasii de costita afumata;
Pune un alt rand de sarmale, varza tocata, restul de suc de rosii, restul de cimbru si apa;
Pune capacul si baga vasul in cuptor la 165-170 de grade Celsius pentru cca 4 ore sau pana ce sarmalele au fiert (cel mai mult va dura sa fiarba varza murata);
Este ideal sa puneti o tava cu apa sub vas, in cuptor, ca in eventualitatea in care compozitia din oala va da pe dinafara, sa nu se scurga direct in cuptor;
Odata ce s-au fiert sarmalele, se servesc cu mamaliguta, smantana si ardei iute;
Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaNu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...
Tort cu ciocolata si zmeuraVarza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit
Varza dulce calita (de post)Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Comentarii