Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, poate nu a incercat reteta asta. Important este sa alegi o varza buna si sa condimentezi umplutura bine de tot.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 50 ml ulei
  • 2 buc ceapa
  • 1 buc morcov
  • 250 g ciuperci champignion
  • 1 plic - condiment sarmale Kamis
  • 250 g orez
  • 750 ml apa
  • 1 lingura - Pasta de tomate
  • ½ legatura - patrunjel verde
  • ½ kg - varza murata
  • 4-5 - foi de dafin Kamis
  • 1 lingurita - cimbru uscat Kamis
  • 250 g rosii in bulion
  • sare Kamis
  • piper Kamis
  • marar proaspat

Mod de preparare

Mai intai, pregateste frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.

Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie cubulete, apoi se calesc toate in uleiul incins. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, condiment pentru sarmale si se adauga o cana cu apa si o lingura pasta de tomate. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se opreste focul si se pun doua linguri de patrunjel verde tocat fin.

Se ruleaza sarmalutele, punand o lingura din compozitia de orez pe frunza de varza. Din acesta compozitie ies cam 30 de bucati. Sarmalele se asaza pe un pat de varza tocata, deasupra lor se pune inca un rand de varza, se pun deasupra foi de dafin, se presara cimbru. Apoi se pun deasupra rosiile in bulion si apoi se umple oala cu apa si se lasa la cuptor 3h, la 170 de grade C. La final se presara marar tocat. Sunt delicioase alaturi de un ardei iute murat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide