Salata calda cu cartofi

O salata gustoasa pefecta pentru post

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Salata calda cu cartofi

Ingrediente

  • -6 cartofi
  • -6 ciuperci
  • -1 ceapa
  • -1 mana de spanac
  • -2 sfecle rosii fierte
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingurita boia afumata
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Incepem prin a curata si a fierbe cartofii. Pentru ca eu ajung acasa destul de tarziu, am optat pentru a-i fierbe taiati direct cubulete, dar voi, daca aveti mai mult timp, ii puteti coace sau fierbe in coaja. Sfecla rosie din borcan sau fiarta in coaja, o curatam si o taiem fasii subtiri. Ceapa o taiem cubulete. Ciupercile curatate bine, sa nu aiba pamant, le feliem. Spanacul trebuie spalat si el foarte bine, frunza cu frunza si il lasam sa se scurga de apa. Intr-o tigaie incinsa, punem ciupercile si presaram pe ele sare, in cateva minute or sa inceapa sa lase apa si se vor gati. Le lasam pe foc, pana cand scade apa lasata de ele. Le scoatem din tigaie intr-un bol. In aceeasi tigaie, fara sa o spalam, punem frunzele de spanac si le lasam sa se inmoaie putin. Le scoatem si pe ele intr-un vas. Punem in tigaie ulei si calim ceapa. Cand ceapa este moale, punem boiaua afumata si cartofii fierti. Asezonam cu sare si piper negru si amestecam. Intr-un vas de salata, punem sfecla rosie taiata fasiii, atat cat sa acopere fundul vasului. Punem peste ea cartofii, apoi urmeaza spanacul si ciupercile. Deasupra eu am pus bucati de sfecla rosie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia