O salata gustoasa pefecta pentru post
Incepem prin a curata si a fierbe cartofii. Pentru ca eu ajung acasa destul de tarziu, am optat pentru a-i fierbe taiati direct cubulete, dar voi, daca aveti mai mult timp, ii puteti coace sau fierbe in coaja. Sfecla rosie din borcan sau fiarta in coaja, o curatam si o taiem fasii subtiri. Ceapa o taiem cubulete. Ciupercile curatate bine, sa nu aiba pamant, le feliem. Spanacul trebuie spalat si el foarte bine, frunza cu frunza si il lasam sa se scurga de apa. Intr-o tigaie incinsa, punem ciupercile si presaram pe ele sare, in cateva minute or sa inceapa sa lase apa si se vor gati. Le lasam pe foc, pana cand scade apa lasata de ele. Le scoatem din tigaie intr-un bol. In aceeasi tigaie, fara sa o spalam, punem frunzele de spanac si le lasam sa se inmoaie putin. Le scoatem si pe ele intr-un vas. Punem in tigaie ulei si calim ceapa. Cand ceapa este moale, punem boiaua afumata si cartofii fierti. Asezonam cu sare si piper negru si amestecam. Intr-un vas de salata, punem sfecla rosie taiata fasiii, atat cat sa acopere fundul vasului. Punem peste ea cartofii, apoi urmeaza spanacul si ciupercile. Deasupra eu am pus bucati de sfecla rosie.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii